گزارش کارگاه مدیریت خطر در زایمان
مورخه 11 تیرماه 99 کارگاه مدیریت خطر در زایمان به دبیری خانم دکتر عصمت مهرابی، استادیار گروه مامایی در مرکز مهارتهای بالینی بیمارستان الزهراء با حضور دانشجویان ترم چهار دکتری مامایی با رعایت فاصله اجتماعی و اصول پیشگیری از ابتلا به کرونا از ساعت 8 الی 13 برگزار گردید. در ابتدا خانم دکتر مهرابی در خصوص اهداف کارگاه و اهمیت کاهش مرگ و میر مادران منطبق بر اهداف توسعه پایدار تا سال 2030 اشاره نمود و مروری اجمالی بر آخرین گزارش اداره مادران وزارت بهداشت در خصوص روند و علل شایه مرگ و میر مادران در ایران ارائه شد. در نهایت ده توصیه مهم اداره سلامت مادران در راستای کاهش مرگ و میر مادران بررسی شدند. همچنین تعاریف سازمان بهداشت جهانی از مرگ و میر مادری و شایعترین علل مرگ و میر مادران در وب سایت سازمان بهداشت جهانی مورد بررسی قرار گرفت.
سپس خانم دکتر شمسی عباسعلیزاده، فوق تخصص پریناتولوژی و دانشیار گروه زنان در خصوص مدیریت یکی از شایعترین علل مرگ و میر مادران (خونریزی های ناسی از لاسراسیونهای کانال زایمانی) بطور مبسوط توضیحاتی ارائه نمودند و در آخر به سوالات در خصوص بهترین روش ترمیم انواع لاسراسیونها در زایمان پاسخ دادند.
خانم دکتر نیلوفر ستارزاده، مدیرگروه مامایی و دانشیار محترم گروه به ارائه مباحث تئوری و عملی مربوط به یکی از چالش های مهم در طی زایمان (دیستوشی شانه و پرولاپس بندناف) و روشهای مدیریت آن پرداختند و شرح تفضیلی در خصوص بروز مشکلات احتمالی در حین مدیریت شرایط بوجود آمده ارائه نمودند. لازم به ذکر است خانم دکتر ستارزاده از مدرسین زایمان فیزیولوژیک در سطح کشور می باشند. در نهایت خانم دکتر رقیه نوری زاده، استادیار گروه مامایی، مبحث مدیریت خونریزی بعد از زایمان را ارائه نمودند و مباحث به روز منطبق بر مقالات Uptodate سال 2020 ارائه گردید. همچنین پروتکل FIGO 2017 که در خصوص نحوه تجویز پروفیلاکتیک و درمانی میزوپروستول برای خونریزی بعد از زایمان شرح داده شد. در نهایت مروری اجمالی در خصوص مطالب مرتبط با روشهای مدیریت خونریزی بعد از زایمان بر اساس کتابچه مراقبت سلامت مادران (بازنگری سوم) ارائه شده توسط وزارت بهداشت انجام یافت. در ادامه تصویری از برگزاری این کارگاه آموزشی را مشاهده می نمائید.